matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Określ położenie okręgów w zależności od k
bywaitak:
Zadanie Dane są 2okręgi. Pierwszy okrąg (A
1
,r
1
) a drugi okrąg (B
1
,r
1
) takie że: r
1
= 3k+1 r
2
=2k+3 odlegość między środkami |AB|= 6k−3 założenia r
1
>0 i r
2
>0 i |AB|>0 z góry dzięki
19 sty 17:48