matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
martha:
Obliczyć monotoniczność i wyznaczyć ekstrema lokalne następujących funkcji: a) y=lnx/
√
x
b) y= arctg(x) − 1/2 ln(1+x
2
) c) y=cos(x) + 1/2 cos(2x) , x∊<0, 2π> Proszę o pomoc choćby o cząstkowe rozwiązanie
19 sty 17:31