wyrażenie wymierne
Nikusia: 2x/x−7=x/x+1
19 sty 16:21
7744728: odpowiedzi masz? x=0?
19 sty 16:37
ICSP: Jakie x = 0

W ogole dziedzinę ustaliłeś?
19 sty 16:40
b.: r
19 sty 16:40
19 sty 16:42
7744728: 2xx−7=xx+1 tak ustaliłem dziedzinę , oblicz to
19 sty 16:43
7744728: wogle jak ty stworzyłeś ten przykład icsp, zgubiłeś −7
19 sty 16:45
ICSP: To jak to w koncu jest?
19 sty 16:45
7744728: ta
19 sty 16:48
ICSP: to w takim razie 0 i −9. Porostu ta 7 pominąłem.
19 sty 16:50
7744728: z kąd tą −9 wzięłeś 0 tak, jeszcze wychodzą −1 i 7 ale one nie należą do dziedziny a nie może
być więcej niż3 pierwiastki bo tam jest do 3ciej potęgi na końcu wielomian jakbyś wymnożył
19 sty 16:54