gosia:
zad.1oblicz pole powierzchni
a)graniastosłupa prawidłowego czworokątnego o wysokości 4 i przekątnej długości 5
b)ostrosłupa prawidłowego sześciokątnego w którym krawędź boczna o długości 1 jest nachylona do podstawy pod kątem 45 stopni
16 mar 10:30
Kriss:
a) nie ejstem pewien o jaka przekatna chodzi jesli calego graniastosłupa to bedzie tak h=4 a=3√2/2
Pole podstawy wynosi 9, pole boczne wynosi 24√2 wiec pole calkowite wynosi Pc= 9+24√2
16 mar 19:20
kri:
b) wysokosc trojkata krawedzi bocznej rowna sie √7/2
Pb=1,5√7 Pp=2√3 Pc=2√3+1,5√7
16 mar 19:34