Jeżeli log_{2}7 = a, to ile wynosi liczba log_{2}56?
qń: Jeżeli log27 = a, to ile wynosi liczba log256? I oczywiście jak to policzyć.
19 sty 13:45
Gabi: log256 = log2(8*7) = log28 + log27 = log223 + a = 3 + a
19 sty 13:48
Edek: log= 2a=c
log2 2a
l=p
19 sty 13:51
Gabi: Edek a gdzie wykorzystałeś log27 = a ?
19 sty 13:53
Edek: tego zadania nie kapuje ale probowalem wyliczyc
19 sty 13:55
Gabi: wprowadzasz mały zamęt − skoro nie kapujesz to nie pisz , bo możesz wprowadzić kogoś w błąd ...
19 sty 13:56