matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całeczka
Ja:
Może pokusi się ktoś, nie koniecznie o gotowe rozwiązanie, wystarczą mi wskazówki. 1− znaleźć ekstrema funkcji f(x,y)= e
−(x
2
+y
2
+2x)
2− obliczyć całke podwójną f(x,y)= 3
2x−y
gdzie R=[0,1]X[−1,0]
19 sty 11:27