prosze o wyliczenie calki ∫ x^2dx
adus: prosze o wyliczenie calki ∫ x2dx
a=2
b=4
∫ x2dx
18 sty 23:17
Mateusz: Korzystasz ze wzoru:
18 sty 23:20
adus: to wiem, ale nie wiem jak to dokladnie wyliczyć przy zalozeniach ze a=2 a b=4
18 sty 23:24
adus: a jak to wyliczyć metoda trapezów?
18 sty 23:42
adus:
18 sty 23:54
Mateusz: O ile wiem juz ci ktoś to policzył na forum na przyszłość zapisuj bardziej czytelnie tresci
zadan bo nikt nie będzie sie domyślał o co chodzi
19 sty 09:12
adus: a jak to wyliczyc metoda prostokątów. pomoze ktos?
19 sty 17:02
adus: przedzial jest od 2 do 4 (a=2 b=4)
19 sty 17:03
adus: ktos pomoze?
19 sty 19:54
adus: umie to ktos zrobic?
20 sty 15:57