Fizyka latwe zadanie :P
Michaś: Pocisk uderza w tarcze na strzelnicy, na wysokosci h=120cm nad ziemia. TArcza posiada os obrotu
przy ziemii.
a)oblicz moment sily M, jesli pocisk trafia z sila F=50N
b)jesli zderzenie trwa t=25ms to jaki moment pedu zostanie nadany tarczy
wiec mamy:
Dane:
F=50N
H=1.2m
Wydaje mi sie ze bedzie trzeba uzyc Ep=mgh
M=r*F
p=m*v
ale nie mam pojecia jak sie do tego zabrac moglby ktos pokierowac?
18 sty 22:37
Michaś: bump
18 sty 22:42
bart: napisz cale to zadanie..
18 sty 22:44
Michaś: napisalem przecize
18 sty 22:44