poniższe zbiory zapisz
ola997997: Poniższe zbiory zapisz w postaci przedziałów i zaznacz na osi liczbowej:
a) (−
∞;2)∩<−1;4>
b) <−1;+
∞)
c) (−2;4>\(−
∞;3>
Proszę rozwiążcie

Dziękuje z góry
18 sty 21:09
Wojtek: a)
<−1,2)
b)
<−1,
∞) ale tu chyba czegoś brakuje

c)(3,4>
chyba tak
18 sty 21:11
ola997997: ups,sorry,tak brakuje
już podaje
b) <−1;+∞) ∩(−2;3)
18 sty 21:14
18 sty 21:14
Wojtek:

a) zamalowana kropka to −1, puste kółeczko to 2

z resztą ma być podobnie

b)
<−1,3)
18 sty 21:21
JOOOOANNNA: Dzięki a to b co pisałeś,że czego brakuje, rozwiążesz mi
18 sty 21:23
Wojtek: przedział już podałem w poście @up
18 sty 21:25
ola997997: dzięki serdeczne
18 sty 21:27
Wojtek: od tego tu jestem
18 sty 21:29
ola997997: super
18 sty 21:39
ola997997: a byś mi jeszcze inne pomógł



?
18 sty 21:40
Wojtek: nom
18 sty 21:40
ola997997: tutaj Ci je wysłać



?
18 sty 21:45
Wojtek: tylko powiedz czego nie wiesz

to pomogę, bo jak chodzi o rysowanie, to jak narysuje to nie
będziesz wiedziała co z czego jest

, a tak się czegoś nauczysz
18 sty 21:45
Wojtek: no może być
18 sty 21:45
ola997997: Zadanie 1:
Oblicz;
a) liczbę o 15% większą od liczby 42
b) liczbę, której 80% wynosi 46,4
c) jakim procentem liczby 120 jest liczba 99
18 sty 21:49
ola997997: ZADANIE 2:
Dane są zbiory A= {−5,√2,0,2,π, 4i jedna druga} oraz B=(−2;2>.Wypisz wszystkie elementy
zbiorów: A∩B, A\B, A\ℕ.
18 sty 21:49
ola997997: Oblicz korzystając z własności potęg:
82
18 sty 21:52
ola997997: Oblicz korzystając z własności potęg:
a) 82 razy 16 kreska ułamkowa i pod kreską 211:64
b) (33)za nawiasem do potęgi 4 razy (35)za nawiasem do minus 2 potęgi dzielone 34
18 sty 21:54
ola997997: PROSZĘ POMÓŻ MI TYLKO JESZCZE TE 3 i będę miała wszystko

dziękuje
18 sty 21:55
ola997997: do tego a ) 82 razy 16 dzielone 2 do potęgi 11:64
18 sty 21:57
Maturzysta: 82*16:211:64?
18 sty 21:59
Wojtek: 1. a) 42+15%*42
b) 80%x=46,4 ⇔ 0,8x=46,4 ⇔ 8x=464 i to podziel i będzie
2. A∩B={0,2}
3.
8
2=(2
3)
2=2
6
4.
a) nie mogę rozkminić, zapisz za pomocą kreski ułamkowej
3
−2
18 sty 22:05
ola997997: 4 a) A co źle zapisałam?
to jest tak:
82 *16 : 2 do potęgi 11:64
18 sty 22:09
ola997997: no a tam po 16 jest dzielenie ,a dzielenie to inaczej kreska ułamkowa i w zadaniu mam kreskę
ułamkową
18 sty 22:10
Wojtek: ta ostatnia potęga jakaś dzika
18 sty 22:11
ola997997: liczbę o 15% większą od liczby 42
odp mi
42+15%*42 i to jest z wynikiem

18 sty 22:14
Wojtek: policz sobie:
42+ 0,15*42= dobry wynik
18 sty 22:15
ola997997: no tak jest w zadaniu 2 do potęgi 11
18 sty 22:18
Wojtek: a co jest podzielone przez 64?
18 sty 22:20
?: Boże... : (
18 sty 22:26
Wojtek: ? o co chodzi?
18 sty 22:29
JOOOOANNNA: pod kreską ułamkową jest 2 do 11 potęgi : 64
18 sty 22:31
18 sty 22:33
Wojtek: tak
ten ułamek ma być taki?
18 sty 22:37
Bóka straszy: Wojtek, jaki jest kod na wpisanie kresek ułamkowych? {1\over 2} jakoś nie wchodzi..
18 sty 22:41
Wojtek: kliknij po więcej przykładów

po lewej stronie masz
18 sty 22:43
Bóka straszy: | | 26*24 | |
Więc chodzi jej chyba o |
| ale nie jestem pewien.. |
| | 21164 | |
18 sty 22:52
Wojtek: ja też nie wiem już
18 sty 22:54
18 sty 22:56
JOOOOANNNA: Przecież już napisałam najprościej jak się dało:
82 *16 podkreślasz tą kreską ułamkową i pod kreską piszesz 2 do potęgi 11:64
18 sty 23:00
JOOOOANNNA: inaczej już nie umiem wytłumaczyć,to chyba najprosciej jak się dało
18 sty 23:01
18 sty 23:01
18 sty 23:02
JOOOOANNNA: tak,tylko tam nie jest + tylko mnożenie 82 razy 16
18 sty 23:03
18 sty 23:03
Bóka straszy: 82=232=23*2=26
16=24
26*24=26+4=210
I to jest NAD KRESKĄ UŁAMKOWĄ. Teraz zajmę się dołem
18 sty 23:06
Wojtek: to będzie tak:
U{2
6*2
4}{2
5)
2
5
18 sty 23:06
18 sty 23:07
Bóka straszy: No, Wojtek był szybszy ; d chyba o to chodziło. Wynik 25 ; ))
18 sty 23:08
Wojtek: oki
18 sty 23:09
Maturzysta: Tu dużo postów, a temat już skończony, więc może ktoś looknie i zajmie się moim zadankiem..
Funkcja f określona jest wzorem f(x)=(x2+4x+5)/(x2+4x). Wykres funkcji f przesunięto o wektor
u=[p,0], otrzymując wykres funkcji g. Znajdź wzór funkcji g i współrzędne wektora u wiedząc,
że wykres funkcji g jest symetryczny względem osi OY.
18 sty 23:11
Bóka straszy: Już chyba 4 raz wklejasz gdzies te zadanie! ; )
18 sty 23:12
Maturzysta: Dwa dni i zero odzewu. Będę wszędzie próbował xD
18 sty 23:14
Wojtek: | | x2+4x+5 | |
f(x)= |
| Δ<0 D=R−{−4,0} |
| | x(x+4) | |
na pewno dobrze przepisałeś? bo z tym to nie bardzo da się coś więcej zrobić
18 sty 23:15
Maturzysta: No do tego sam doszedłem.. Ale co dalej? Zaraz sprawdzę w książce czy dobrze przepisane
18 sty 23:16
18 sty 23:19
Maturzysta: Słowo w słowo z książki.
18 sty 23:20
JOOOOANNNA: Wojtku

A to rozwiązanie jest 2
5 a to też mam przepisać,co tam napisałeś

U{26*24}{25)
18 sty 23:21
Maturzysta: | | x2+1 | |
Wynik to u=[2,0] a wzór g(x) to g(x)= |
| |
| | x2−4 | |
Ale nie wiem, jak do tego dojść..
18 sty 23:22
Maturzysta: hahahahahahahahha
18 sty 23:22
Bóka straszy: Masakra jakaś..
18 sty 23:22
18 sty 23:23
JOOOOANNNA: Weź zobacz wyżej wpis godzina 23;06.I z tamtąd mam wszystko przepisać
18 sty 23:26
Bóka straszy: 8
2=(2
3)2=2
3*2=2
6
16=2
4
8
2*16=2
6*2
4=2
6+4=2
10
Pod kreską jest
18 sty 23:27
Bóka straszy: To przepisz do zeszytu
18 sty 23:27
Wojtek: tak tylko to U coś tam zastąp tym co tu później napisałem
18 sty 23:27
Wojtek: a może
| | x(x+4) | | 5 | |
f(x)= |
| + |
| i zobacz co z tego wyjdzie  |
| | x(x+4) | | x(x+4) | |
18 sty 23:29
JOOOOANNNA: JESZCZE RAZ Wielllllllllllllllllllllllllllkie Dzięki Za chęci i pomoc
18 sty 23:32
Wojtek: spoko
18 sty 23:34
Bóka straszy: Dalej nic nie widzę
18 sty 23:49
kubalek: hbjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
24 kwi 17:31
kubalek: ej mam sprawe
24 kwi 17:31