matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
Milka:
∫
1
x
3
+3x+4
dx
18 sty 20:54
Kochaś1:
dx
dx
(x+2)dx
∫
=
1
6
∫
+
1
6
∫
x
3
+3x+4
x+1
x
2
−x+4
18 sty 21:43
Kochaś1:
Poprawka
dx
dx
(2−x)dx
∫
=
1
6
∫
+
1
6
∫
x
3
+3x+4
x+1
x
2
−x+4
19 sty 06:16
Kochaś1:
Kolejna podpowiedż:
(2−x)dx
dx
2x−1
∫
=
3
2
∫
−
1
2
∫
x
2
−x+4
x
2
−x+4
x
2
−x+4
dx
dt
∫
=∫
; x=t+0,5
x
2
−x+4
t
2
+3,75
20 sty 08:49