matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyc sumeciagu geometrycznego
Paweł:
obliczyc sume ciagu geometrycznego i zapisacja w najprostrzej postaci gdy A) =a
1
= 1 q=
1
2
n=n+1 B =a
1
= 1 q=
1
3
n=n+1
18 sty 20:09
Paweł:
?
18 sty 22:54