matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trapez, obliczyc przekatna
Rastax:
Obliczyć długość BD. Jest trapez i AB=8, BC=3, CD=6, DA=4. AB i CD to podstawy.
18 sty 19:19
M:
7 kwi 21:33
Mila:
W ΔAED: 9=16+4−2*4*2 cosα
11
cosα=
16
W ΔBAD:
11
x
2
=16+64−2*4*8*
16
x
2
=36, x=6
7 kwi 22:22