zbiorem rozwiązań nierówności 3^(^x^+^1^) > U{1}{9}
pp: | | 1 | |
zbiorem rozwiązań nierówności 3(x+1) > |
| jast zbiór <jaki>  |
| | 9 | |
18 sty 18:19
marcinjakubek: 3
x+1 = 3
x + 3
1
3
x + 3
1 >
19
przenieś na drugą stronę i się zastanów

napisz wynik itp
18 sty 18:21
Wojtek: | | 1 | |
zastanów się do jakiej potęgi trzeba podnieść 3 aby otrzymać |
| i wtedy ten wykładni |
| | 9 | |
przyrownaj do x+1 i zbiorem wtedy będzie (x,
∞) i gotowe
18 sty 18:22
marcinjakubek: no właściwie tak prościej
18 sty 18:22
bart: marcinjakubek tak wgl to dla Ciebie 3x+3=3x+1 ?
18 sty 18:45
:): odp a ) pusty
b) R
c) (−3,∞)
d) (−∞;−3)
któras jest poprawna strzel sobie xD
18 sty 18:51
marcinjakubek: bart 3
x*3, źle napisałem

Ależ jesteś koffany
18 sty 18:54
Wojtek: c)
18 sty 18:54
pp.: Wojtek na 100 % c
18 sty 18:56
Wojtek: a zrobiłeś tak jak pisałem? policz sobie
18 sty 18:56
pp.: no tak tylko coś wynik inny
18 sty 18:57
sexmachine: 19 = 3−2
x+1 > −2
x>...
18 sty 18:58
bart: pp. nawet nie chce Ci sie podstawic
18 sty 18:58
Eta:
3
x+1 > 3
−2
x+1 > −2
x > −3
x€ (−3,∞)
odp: c)
18 sty 19:00
pp.: ? pokaz jak to zrobie .... później na innym przykładzie,,
18 sty 19:01
pp.: extra dzięki
18 sty 19:01
18 sty 19:03