matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Miejscem zerowym funkcji wykładniczej f(x)=(2)^x-4 jest liczba : <jaka>
mm:
Miejscem zerowym funkcji wykładniczej f(x)=(2)
x
−4 jest liczba : <jaka>
18 sty 18:06
Eta:
f(x)=0 <=> 2
x
−4=0 <=> 2
x
= 2
2
<=> x=2
18 sty 18:08