matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz przedziały monotoniczności i ekstrema lokalne
Adam:
a. f(x)=3x−ln(2x+1) b. f(x)=xe
1
2
x
2
c. f(x)=4x
2
−
1
x
d. f(x)=x−arctg2x Mniej więcej wiem ale nie jestem pewny, gdyż nie mam wyników.
18 sty 17:54