matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
losujemy 2 karty z talii 52 kart
mm:
losujemy 2 karty z talii 52 kart. Jakie jest prawdopodobieństwo , że żadna z nich nie będzie pikiem ?
18 sty 17:38
Godzio:
52
2
Ω =
39
2
A =
A
P(A) =
= ...
Ω
18 sty 17:39
Spaz:
1
pików jest
talii kart. więć:
4
52
2
Ω=
52/4
2
A=
P(A)= oblicz
18 sty 17:41