matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rzucamy dwa razy kostka do gry.
mm:
Rzucamy dwa razy kostka do gry. Jakie jest prawdopodobieństwo , że suma oczek będzie większa niż 8 ?
18 sty 17:36
Godzio:
Ω = 6
2
A = { (4,5) (4,6) (5,5) (5,6) (6,6) } = 5
5
P(A) =
36
18 sty 17:38
?:
dziękuje
22 sty 12:38