prosze o pomoc
foxsweet : oblisz sinus kata jakis ciana boczna ostroslupa prawidlowego prawidlowego czworokatego tworzy z
jego podstawa jesli a) krawedz podstawy ma dlugosc 18 cm a wysokosc jest rowna 12 cm
b) wszystkie krawedzie ostroslupa maja dlugosc 10 cm .
18 sty 17:17
dero2005:

h
s =
√92+122 = 15
sin α =
1215 =
45
18 sty 18:45
foxsweet : dziekuje za jedna czesc zadania ^^
18 sty 20:28
dero2005:

wszystkie krawędzie są równe 10 cm
ściana boczna − trójkąt równoboczny
a2 = 5
h =
√hs2 − (a2)2 = 5
√2
18 sty 21:08
foxsweet : ah z nieba mi spadles/as


XDD dzieki
18 sty 21:26