Funkcje
Mat: | | 1 | |
Wyznacz dziedzinę: f(x)=√1 |
| X . Pod pierwiastkiem jest całe wyreżenie.
|
| | 3 | |
| | 1 | |
Wyznacz dziedzinę:f(x)= |
|
|
| | x2−7x | |
Wyznacz dzidzinę f(x)=
√x2−6x+9
Wyznacz miejsce zerowe: f(x)=x
3−2x
2−3x+6
Wyznacz współczynnik c f.kwadartowej y=x
2+6x+c
2 jeśli wiadomo że mo on dokładnie jedno
miejsce zerowe.
18 sty 16:35
Eta:
1/ 1−13x ≥0 ............ Df=........
2/ x2−7x ≠0 => x(x −7) ≠0 .......... Df= .......
3/ x2 −6x+9 ≥0 => ( x−3)2≥0 ......... Df=.....
4/ x3−2x2−3x +6=0 => x2( x−2) −3(x−2)=0 => ( x−2)(x−√3)(x+√3)=0 ............
5/ y= ( x −xw)2 , xw= −3
y=(x +3)2 = x2 +6x + 9
c2= 9 => c=........ v c=............
18 sty 17:05