f
M: 1. Samolot myśliwski poruszający się z prędkością v1= 800 km/h ostrzeliwuje nieprzyjacielski
bombowiec (od tyłu), poruszający się z prędkością v2= 700 km/h. Prędkość pocisku względem
samolotu myśliwskiego wynosi V3=500 km/h. Z jaką prędkością pociski uderzają w
bombowiec ?
2. Z jakiej wysokości został wyrzucony kamień, jeżeli zasięg rzutu poziomego wynosi 20m., a
prędkość początkowa 10m/s?
18 sty 15:09
7744728: 1. tu przypadkiem nie wystarczy dodać prędkość myśliwca do pocisku i odjąć od tego prędkość
bombowca? czyli 600km/h?
18 sty 15:24
dero2005:
zad2)
S = v
0*
√2hg
S = 20 m
v
0 = 10
ms
g = 10
ms2
h = ?
18 sty 18:23