matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg arytmetyczny
miśka:
W ciągu arytmetycznym a
1
=3 oraz a
2
0
=7. Wtedy suma S
2
0
=a
1
+a
2
+
.
..+a
1
9
+a
2
0
jest równa? Proszę o pomoc
z góry dziękuje
17 sty 22:26
Eta:
a
1
+a
20
S
20
=
*20=..........
2
17 sty 22:30