matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak sprowadzic do wspolnego mianownika
Anja:
x +
1
x+1
?
przystawilo mnie przy takim banale , coz
17 sty 22:19
Godzio:
x
1
x(x + 1)
1
x
2
+ x + 1
+
=
+
=
1
x + 1
1(x + 1)
x + 1
x + 1
Łopatologicznie rozpisane
17 sty 22:20
Eta:
x≠ −1
x(x+1) +1
=......
x+1
17 sty 22:20
Anja:
ok dzieki
wielkie ratujesz moja pokorna glowe
17 sty 22:25