rozwiązanie jednego logarytmu
Mateusz: Proszę o pomoc mam Logarytm x 81=−4
Wie ktoś jak to rozwiązać ?
Bardzo proszę
17 sty 21:49
ola: x= 13 bo (13)−4 = 81
17 sty 21:52
Mateusz: Dziękuje ślicznie Olu

*
rozumiem ze log 3x=4 bo 3
4=81?
bardzo mi pomogłaś kompletnie tego nie rozumiem
17 sty 21:56
ola: tak dokładnie z definicji logarytmu
17 sty 21:57
Mateusz: a mohe prosić o jeszcze jeden ?
log32 + log 34+log36 ?
w sumie mam tego rozwiązanego ale nie wiem czy dobrze
moj wyglada tak:
log(2*4*6)=log348
Dobrze ?
17 sty 22:01