granice
niewiem: krotkie wyjasnienie
limx−>0+ √2x i jeszcze takas sama granica tylko ze lim x−>0−
ile te grance beda sie rownac? nieskonczonosci? czy ten pierwiastek zmienia cos? prosze o
krotkie wyjasnienie...
17 sty 21:18
niewiem: Bo mam sprawdzic czy wystepuje asympota pionowa Dziedzina = (−1:1)i nie wiem czy istenie
jakas...
17 sty 21:29
Wojtek: ja z 2 liceum to nie pomogę:(
17 sty 21:30
niewiem: szkoda
17 sty 22:14
bart: ∞*856=
∞
jak rowniez
√∞=
∞
17 sty 23:01
Godzio:
nie rozumiem, jak dziedzina może być (−1,1) a granicę liczysz dla wyrażenia √2x − to nie
jest jego dziedzina
17 sty 23:06
niewiem: godzio ta dziedzina jest poprstu z poprzedniego przeksztalcenia, ale to to chodzi ze w
odpowiedziach mam jakas granice pionowa prawostronna a nie wiem wogle jak do tego dojsc, to co
napisalem jest ostatnieprzeksztalcenie.
18 sty 00:03
niewiem: a dokladnie to zadanie mamy tak, moze ktos bedzie umial zrobic jakies ladniejsze
przeksztalcenie:
1) znajdz asympototy dla funkcji
f(x)=√1−x1+x
18 sty 00:06
niewiem: Nikt nie wie jak to zrobic
18 sty 01:42
niewiem: ?
18 sty 12:06
AC:
D=(−1;1>
Czyli funkcja może mieć asymptotę w x=−1 ale tylko prawostronną
| | 1 − x | |
lim x→−1+ √ |
| = ∞
|
| | 1 + x | |
Istnieje granica niewłaściwa czyli w x= −1 jest asymptota pionowa prawostronna.
Lewostronna nieistnieje.
18 sty 12:24
jjj: yyi7yi
12 mar 18:06