matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
ja:
Pomoże ktoś obliczyć,bo mi jakieś bzdury wychodzą..
(x−2)
2
+(x−3)
2
17 sty 20:58
Niunia85:
x
2
−4x+4+x
2
−6x+9=0 2x
2
−10x+13=0 Δ=100−104 Δ<0 delta wychodzi ujemna więc nie ma rozwiązań
17 sty 21:00