matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
krystek:
e
2x
∫
4
√
1+e
x
17 sty 20:18
M:
8 kwi 08:37
M:
30 maj 16:42
Leszek:
podstawienie : 1 + e
x
= t
4
⇒ e
x
dx = 4t
3
dt , oraz e
x
= t
4
− 1 czyli ∫ f(x) dx = ∫ 4 t
2
( t
4
−1) dt = 4 ∫ (t
6
−t
2
) .dt =( to całki elementarne ) = .....
30 maj 16:58