matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całeczka
krystek:
1
∫
cos
2
x
√
1+tgx
17 sty 20:00
M:
8 kwi 09:10
M:
30 maj 16:27
Leszek:
podstawienie : 1 + tgx = t
2
⇒ dx/cos
2
x = 2t dt ⇒ dx = 2cos
2
x t dt czyli ∫ f(x)dx = ∫ dt = t +C =
√
1 +tgx
+C
30 maj 17:02