matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
krystek:
1
∫
(arccos)
3
√
1−x
2
17 sty 18:17
M:
8 kwi 09:10
M:
30 maj 16:22
Leszek:
@krystek 16.22 napisz poprawnie
30 maj 17:09
Leszek:
jeżeli to jest całka ∫ 1/[(arccosx)
3
*
√
1−x
2
] dx to podstawienie : arccosx = t ⇒ dx = −
√
1−x
2
dt czyli ∫ f(x) dx = − ∫ dt/t
3
= .....
30 maj 17:27