matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cAłka
krystek:
∫
√
1+4sinx
cosxdx
17 sty 18:00
Godzio:
1 + 4sinx = t 4cosxdx =dt
1
∫
√
t
dt = ...
4
17 sty 18:05
krystek:
t= 1+4x dt= 4cosxdx 4dt=
dx
cosx
17 sty 18:07