procent prosty i złozony
mkkk: Wpłacono do banku 10000 zł na okres 3 lat przy stopie procentowej 10%. Ile wyniesie zysk od
włożonego wkładu po 3 latach
17 sty 17:54
Eta:
Z podatkiem? czy bez podatku?
17 sty 17:57
mkkk: bez podatku
17 sty 17:59
Eta:
sorry ,źle wpisałam :
10 000( 1,1)3=........ = 13 310 zł
zysk=......
17 sty 18:02
mkkk: a skąd sie wzieło to ( 1,1)
17 sty 18:10
Wojtek: to jest 110%
17 sty 18:11
Eta:
ze wzoru na procent składany:
Kk= Kp( 1 + p100)n
p= 10%= 0,1 , n= 3 , Kp= 10 000
17 sty 18:13
mkkk: dobra już wiem
17 sty 18:14
mkkk: dziekuje i
17 sty 18:14