matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
pink:
Pomoże ktoś
jak to obliczyć
jak się za to zabrać
z góry dziekuje
1
x=63
2
*(
)
4
3
17 sty 17:04
ICSP:
1
1
x = 63
2
* (
)
2
⇔ x = (63*
}
2
⇔ x = 7
2
9
9
17 sty 17:06
Trivial:
Najłatwiej chyba rozłożyć na czynniki.
1
x = 63
2
* (
)
4
= (3*3*7)
2
*3
−4
= 3
4
*3
−4
*7
2
= 49.
3
17 sty 17:07