całka
krystek: ∫ e√x/√x
17 sty 16:43
Trivial:
√x = t.
17 sty 17:02
krystek: mógłbyś rozpisać mi "t"

17 sty 17:06
Trivial: A może sam spróbujesz?
17 sty 17:08
krystek: t=
√x
dt=
12√x
2dt=xdx
ja zrobiłem to tak i nie jestem pewny czy jest okej?
17 sty 17:11
Trivial:
to jest dobrze:
ale od kiedy to:
2dt = xdx?
17 sty 17:13
Trivial:
dobrze kombinujesz, ale ma być:
17 sty 17:14
krystek: no tak

, wynik ostateczny wyszedł mi 2e
√x
17 sty 17:16
Trivial: Jest ok ale brakuje +c.
17 sty 17:17
krystek: stała C najważniejsze
17 sty 17:18
Trivial: Najważniejszy jest dx.
17 sty 17:21