funkcje
Kasia: Wyznacz wszystkie wartości parametru m, dla których funkcja f(x) = (|m + 2| − 7) x − 2 jest
stała.
17 sty 15:36
ICSP: Funkcja jest stała kiedy dla wszystkich argumentów przyjmuje jednakowa wartosc np.:
fx = 2 fx = −2 Nie występuje tutaj żadna współrzędna x dlatego w twoim przykłądzie
współczynnik a musi być równy 0
17 sty 15:41
Kasia: nie rozumiem
17 sty 15:52
Kasia: m1 = 5 a inne parametry jak wyznaczyć
17 sty 15:52
ICSP: (|m+2| −7) = 0 ⇔ |m+2| = 7 ⇔ m+2 = 7 v m+2 = −7 ⇔ m = 5 v m = −9
17 sty 16:04