jak to zrobic?
pomoc: | | W(x) | |
Dla jakich wartośći parametru m równanie |
| =0 ma jeden pierwiastek ? |
| | x−4 | |
W(x)=x
2+mx+36
jak się do tego zabrac?
17 sty 13:17
miley: masz tylko obliczyc parametry m?
masz odpowiedz?
mi wychodzi m=12 i −12
17 sty 13:37
pomoc: tzn. nie mam odpowiedzi
tzn
x
2+mx+36=0 || bo mianownik nie moze byc równy zero,zatem licznik musi byc równy zero
wiec o to chodzi?
17 sty 13:41
ICSP: Tak. Tylko nie zapominaj o dziedzinie.
17 sty 13:41
pomoc: dzięki
17 sty 14:02
miley: zał. Δ=0 df ∊R/{4)
17 sty 14:06