matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
muszka:
miejscami erowymi funkcji f(x)= 2x
2
+bx+c są liczby 3 i −1. wynac parametry b i c.
17 sty 12:54
M:
8 kwi 14:46
komar:
y=2(x−3)(x+1) y=2x
2
−4x−6 b= −4, c= −6
8 kwi 15:18