Przekształcenia wykresu funkcji
Bóka straszy: Funkcja f określona jest wzorem f(x)=(x2+4x+5)/(x2+4x). Wykres funkcji f przesunięto o wektor
u=[p,0], otrzymując wykres funkcji g. Znajdź wzór funkcji g i współrzędne wektora u wiedząc,
że wykres funkcji g jest symetryczny względem osi OY.
17 sty 12:26
Bóka straszy: I jak wykazać, że √8+√3+√2=√3(√6+1)
w skrócie √8+√2=√3√6
17 sty 13:20
miley: L=2√2+√3+√2=3√2+√3
P=√18+√3=√9*2+√3=3√2+√3
P=L
POZDRAWIAM
17 sty 13:28
Bóka straszy: Nikt nie pomoże z pierwszym zadaniem?
17 sty 16:39
Bóka straszy: Proszę tylko o pomysł, jak go zacząć, bo spać po nocach nie daje..
18 sty 14:32