matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ekstrema
studentka:
wyznacz ektrema lokalne i przedziały monotoniczności funkcji : a) f(x)=
3
√
x
2
− 2
1
b) f(x)= x
2
−
lnx
2
c) f(x)= xe
1
/x d) f(x)= x
2
* e
−
x −x w potędze e) f(x)=
3
√
x
2
* e
−
x −x w potędze f) f(x) = ln
2
x− 2lnx
e
x
g) f(x) =
x+1
h) f(x)= 8arctgx − ln(x
2
+1 )
17 sty 01:20