massive całka:D
krystek: ∫arccosxdx
17 sty 00:33
Godzio:
Na dobranoc i zmykam
| | −x | |
∫arccosxdx = x * arccosx − ∫ |
| |
| | √1 − x2 | |
√1 − x2 = t
... = x * arccosx −
√1 − x2 + C
17 sty 00:38
krystek: no tak, ale próbuje ją pocisnąć wedłóg polecenia czyli przez częśći
17 sty 00:40
Trivial: To jest przez części, jakbyś nie zauważył.
17 sty 00:41
krystek: bardziej mi to wygląda na podstawienie no ale jak zwał tak zwał..
17 sty 00:42
Trivial: Godzio, nie brakuje tam czasem 1/2?
17 sty 00:43
Godzio:
początek jest przez części, jestem ciekaw czy to wyrażenie drugie da się przez części
17 sty 00:43
Godzio: gdzie ?
17 sty 00:43
Trivial: A nie, jest ok.

Pomyliło mi się coś.
17 sty 00:46
Godzio:
To jak wszystko git to ja zmykam, niestety jutro do szkoły, Dobranoc
17 sty 00:47
Trivial: dobranoc.
17 sty 00:48
krystek: dzięki za pomoc pozdro
17 sty 00:48