całka
krystek: ∫exsinxdx
16 sty 23:55
Trivial: częściuj 2 razy.
16 sty 23:57
Godzio:
a później lewą na prawą i przez 2

−− taka wskazóweczka
16 sty 23:59
krystek: tak zrobiłem, ale jakieś koło błędne się zrobiło bo zostaje mi:exsinx−excosx− ∫exsinx i nie
wiem co dalej z tą całką zrobić
17 sty 00:00
Godzio:
Skorzystaj z mojej podpowiedzi
17 sty 00:02
krystek: tylko że nie bardzo czaje dlaczego tak się dzieje z tym
17 sty 00:03
Godzio:
∫e
xsinxdx = e
xsinx − e
xcosx − ∫e
xsinx
2∫e
xsinxdx = e
xsinx − e
xcosx
| | exsinx − excosx | |
∫exsinxdx = |
| + C |
| | 2 | |
17 sty 00:04
Trivial: Godzio nie wytrzymał niestety.
17 sty 00:05