| ctg√x | ||
∫ | dx | |
| √x |
| e−2/3 | ||
∫ | dx −2/3 to potęga e | |
| x2 |
| x2 | ||
∫ | dx | |
| cos2{x2 +1} |
| e−2/3 | e−2/3 | |||
a) ∫ | dx = − | + c. (???) | ||
| x2 | x |
| 3x | 3x | |||
b) ∫x*3xdx = x*3x − ∫ | dx = x*3x − | + c. | ||
| ln3 | ln23 |
| e−2/3dx | 1 | |||
∫ | = | + C −− nie trzeba stosować żadnego podstawienia | ||
| x2 | e2/3x |
| 3x | 3x | 3x | ||||
− ∫x*3xdx = ∫x( | )' = x * | − ∫ | = | |||
| In3 | In3 | In3 |
| 3x | 3x | |||
= x * | − | + C | ||
| In3 | In23 |
Za szybko
chciałem.
c) podpunkt 3 ma tak wyglądać ? In?
?
, Ja nie wiem czy niektórzy studenci kompletnie nie chodzą na zajęcia czy o co chodzi ?
Nie umieć rozwiązać prostego przykładu:
∫xcosx2dx
| sinx2 | ||
( | )' = x * cosx2 −− Czy to było tak bardzo trudne i niezrozumiałe ? | |
| 2 |
ale to i tak wystarczy raz przez części tylko trzeba znaleźć
pochodną która da cosx2