pkt na płaszczyźnie, układ nierówności
Wojtek: Zaznacz na płaszczyźnie współrzędnych zbiór punktów, których współrzędne spełniają układ
nierówności:
x
2+y
2≤4
y≤|x|
16 sty 23:12
Wojtek: proszę o pomoc, rozumie to ktoś?
16 sty 23:17
Spaz: wiesz jak narysować te wykresy? tylko jako równania ale nie nierówności?
16 sty 23:20
7744728: ale tu nie ma przedziałów? to po prostu te 3 namalować?
16 sty 23:22
Wojtek: z narysowaniem wykresów sobie poradzę
16 sty 23:22
Wojtek: nie ma żadnych przedziałów, wystarczy te wszystkie narysować i część wspólną zaznaczyć?
16 sty 23:23
Spaz: no tak. namaluj je a potem jak masz y> to malujesz wszystko nad wykresem (przerywaną)
jak masz y≥ to nad wykresem ale ciągłą
jak masz y< to poniżej wykresu (przerywaną)
jak masz y≤ to poniżej wykresu ale ciągłą
tam gdzie zakreślają Ci się 3 obszary na raz to jest Twoja odpowiedź
16 sty 23:24
Spaz: tak dokładnie
16 sty 23:26
Spaz: tylko czekaj. a są one 3 spięte klamrą czy to oddzielne przykłady?
16 sty 23:27
Wojtek: dzięki, mam jeszcze jedno−
przeprowadź dyskusję rozwiązywalności zadania:
16 sty 23:29
Wojtek: one są spięte klamrą
16 sty 23:29
Trivial: Wow. Made my day.
16 sty 23:31
Wojtek: dzięki, nad tym 2 ktoś się zastanawiał?
16 sty 23:32
7744728: kurde gdzie moj wykres
16 sty 23:33
7744728: trivial.... mogłem się tego spodziewać
16 sty 23:33
Spaz:

zielone to rozwiązanie

reszty chyba nie trzeba tłumaczyć
16 sty 23:34
Trivial: No co?
16 sty 23:34
Trivial: LOL.
16 sty 23:34
7744728: trivial, jestes adminem?
16 sty 23:35
Trivial: Nie. Jestem zwykłym śmiertelnikiem.
16 sty 23:35
Trivial: Ale i tak wszyscy kiedyś umrzemy.
16 sty 23:35
7744728: już masz pewnie nagrode nobla z matmy, widziałem jakie przykłady rozjebaywałeś, jestem twoim
fanem
16 sty 23:36
Spaz: więc się cieszmy życiem póki możemy i darujmy sobie tą całą matme
16 sty 23:36
Wojtek: a moje drugie zadanie


cwaniaki
16 sty 23:37
Godzio:
Przeprowadźmy dyskusję ...
16 sty 23:39
Spaz: jakie?
16 sty 23:39
Trivial: No to dyskutujmy. Ja twierdzę, że nie ma rozwiązania, albo jest ono baaardzo trudne.
16 sty 23:40
Wojtek: 6 post nad wykresem
16 sty 23:40
Trivial: Tak właściwie, to kto usunął wykres liczby (7744728)?
16 sty 23:41
Trivial: Był słit.
16 sty 23:41
Wojtek: to jest 2 klasa szkoły sredniej

, dacie rade, bo ja po takich ponad 150 dzisiaj mam dość
16 sty 23:42
7744728: licze tamten drugi przykład wojtek, zaraz zobaczymy co z teg owyjdzie
16 sty 23:43
Spaz: założę się że po uproszczeniu wyjdzie x−9= −0
16 sty 23:43
Trivial: Ja myślę, że skończy się to ujemną deltą.
16 sty 23:44
Spaz: sorki ale ja już mam dosyć po 14h robieniu jakiś zadań... mam dosyć strajkuje!
16 sty 23:44
Wojtek: nie wyjdzie bo masz tam tylko x,m i n

albo to jakiś cud będzie
16 sty 23:44
Godzio:
| | 1 | |
(x − m − n)(x − |
| m + n) = (x − m)(x + n) |
| | 2 | |
po skróceniu uporządkowaniu i innych upiększeniach nie trudno dojść do postaci iloczynowej:
| 1 | |
| (m + 2n)(m − x − n) = 0 |
| 2 | |
To teraz sobie to przedyskutuj
16 sty 23:45
Spaz: to wybieraj pierwiastki. z ujemnej delty też możesz przecież
16 sty 23:45
Spaz: to był żart... czy ktoś kiedyś widział x= −0?
16 sty 23:45
Trivial: Tak. Ja widziałem na kolosie moim z fizyki.
16 sty 23:46
Wojtek: stokrotne dzięki, przepiszę i skończone będzie 153 zadania z f. homograficznej, i innych
takich
16 sty 23:47
Godzio:
Wojtek jesteś maniakiem
16 sty 23:47
Spaz: o to serio gratuluję

to musiało być serio dobre bo u mnie kończy się −3 ptk za głupią
odpowiedź i −1 za niepoprawną
16 sty 23:48
Spaz: maturzysta zapewne co się za późno obudził ze snu zimowego
16 sty 23:48
Godzio:
Już nie mogę doczekać się studiów ... Takie ciekawe rzeczy przede mną
16 sty 23:49
Spaz: Δ<0
obliczaj dalej
serio zabawne wiesz?
16 sty 23:50
Wojtek: ja jestem w 2 liceum

ja też się nie moge doczekać

, przez święta np probowałem się sam
nauczyć całek itd, ale samemu to ciężko
16 sty 23:51
Spaz: a teraz najlepsze: panie profesorze może poleci mi pan książkę z której mógłbym powtórzyć
zaległy materiał z liceum?
− po cholerę Ci to? przynajmniej jeden tłumok którego nie trzeba oduczać wszystkich pierdół z
liceum...
zawsze mnie to bawiło i ciągle bawi
16 sty 23:52
Trivial: Wojtek, każdy wie, że całki są proste. :s
16 sty 23:52
Spaz: psychopaci jesteście...
16 sty 23:52
Wojtek: jak masz Δ<0 to tylko dajesz liczbę i=
√−1 co w tym trudnego


spróbuj to na osi liczbowej
zaznaczyć
16 sty 23:52
Trivial: Wtedy wchodzisz w przestrzeń urojoną. Plotka głosi, że stamtąd już nikt nie wraca do
rzeczywistości...
16 sty 23:53
Wojtek: z tym że ja tyle zadań normalnie dostaje do domu na weekendy

, ale u mojej prof. maturka
podst. na 10% jest zadana bez problemu
16 sty 23:53
Spaz: wiesz. chodzi mi o sam fakt że w liceum mówili że tego nie da si w żaden sposób zrobić

hehehe
ale jednak można
16 sty 23:53
Wojtek: 100%
16 sty 23:54
Trivial: na 10% to każdy se może
16 sty 23:54
Spaz: może wsadzić głęboko... do kosza i na poprawkę
16 sty 23:55
Wojtek: oj, zera mi brakło

, a dobrze wiesz o co chodzilo
16 sty 23:55
Spaz: to teraz powiedz gdzie Cie wezmą z 100% z podstawy? chyba do MC przy hamburgerach
16 sty 23:56
Spaz: biedronka też przyjmuje. zapomniałem
16 sty 23:56
Godzio:
Gdyby w mojej klasie zastosować "tyle zadań na weekend" to raczej z mojej klasy zostały by max
2 osoby
16 sty 23:57
Wojtek: teraz jak zdajesz rozsz. to podst tez musisz zdać

, to jest tylko takie porównanie
16 sty 23:58
Spaz: to i tak za dużo
16 sty 23:58
Trivial: U mnie takie zadania kończyły się odpisywaniem zadań na ilość, żeby tylko mieć wpis w zeszycie
nauczycielki.
16 sty 23:58
Spaz: wiem. też byłem i zdawałem to. i co? miałem po 100 z jednej i drugiej a muszę pauzować semestr
bo się nie dostałem z pierwszej linii
16 sty 23:59
Wojtek: ja wychodzę z założenia, że im więcej zrobię to tym lepiej będę umiał i na studiach lżej
będzie
16 sty 23:59
Wojtek: pewnie się zdziwię no ale
17 sty 00:00
Spaz: jest tu jakiś student który wyjaśni ile będzie potrzebne na studiach?

zdziwiłbyś się
17 sty 00:00
Spaz: miałeś granicę funkcji? pochodną albo całki? bo reszta to o kraniec dupy można obić
17 sty 00:01
Wojtek: kurde jutro na 7:10 do szkoły, chyba nie opłaca się iść spać

, zrobię jeszcze 10 dodatkowych
17 sty 00:02
Spaz: widać że jeszcze nie jesteś maturzystą

bo zastanawiasz się czy spać
17 sty 00:03
Wojtek: jeszcze nie miałem, ale sam się trochę próbowałem uczyć, coś tam o pochodnych, macierzach wiem,
bo to i na informatyce potrzebne a ja mat−inf jestem
17 sty 00:03
Trivial:
Ja jestem na pierwszym roku. Z liceum nie jest potrzebne nic poza funkcjami trygonometrycznymi
i wzorami skróconego mnożenia.
17 sty 00:04
Spaz: inf o pochodnych? fajnie wiedzieć... ja nie umiem nic z programowania a idę na informę i to
taką konkretną

buhahaha będzie zabawnie
17 sty 00:04
Spaz: a co studiujesz? i gdzie?
17 sty 00:05
Trivial: Informatykę, kraków
17 sty 00:06
Trivial: No dobra, jest potrzebny też iloczyn skalarny i delta...
17 sty 00:07
Wojtek: a jaką informatykę? zwykłą czy jakiś tam odłam
17 sty 00:07
Spaz: daleko... za górą za rzeką

ale infa to i pewnie dużo fizy masz

to jest hardcore jak
wpadają ruchy falowe do obliczeń albo prąd indukcyjny. w liceum było to uproszczone do 0
17 sty 00:07
Trivial: jutro mam fale ~~~~ będzie ciekawie...
17 sty 00:08
Trivial: informatykę zastosowawczą.
17 sty 00:08
Spaz: is skalarny? nie żartuj. trygonometria i czasem jak ktoś miał to pochodna oraz zasada
obliczania wykładniczej tylko po to by wprowadzić eulera. nic poza tym
17 sty 00:08
Spaz: zastosowawczą? a co to? specjalizacja?
17 sty 00:09
Trivial: Iloczyn skalarny akurat teraz często na matmie, bo robimy geometrię analityczną.
17 sty 00:09
Spaz: no ok. to czasem wektory jak ktoś robi anality... ale tylko wtedy
17 sty 00:10
Wojtek: hehe, powodzenia
17 sty 00:10
Godzio:
ciągi chyba też się przydają przy liczeniu chociażby granic ciągów
17 sty 00:11
Wojtek: wektory są złe!
17 sty 00:11
Trivial: Godzio: nie.
17 sty 00:11
Spaz: zawsze mnie bawiło robienie stereometrii za pomocą wektorów. nawet niektórzy nauczyciele się
gubili po latach nieużywania

buahahaha
17 sty 00:12
Spaz: ciągi? zapomnij o nich...
17 sty 00:12
Trivial: wektory rules.
17 sty 00:13
Spaz: musisz wiedzieć co to granica. a jak poznasz pochodną to dopiero wtedy naprawdę nauczysz się
liczyć granicę. najzabawniejsze jest to że def. pochodnej to granica przy Δx→0
17 sty 00:13
Godzio:
Nie znam się
17 sty 00:14
Spaz: pochodna to lim przy Δx →0 równania
f(x+Δx)− f(x)Δx
o ile jeszcze pamiętam jej definicję
17 sty 00:16
Wojtek: wektory mogą być, byle nie było zadań wyprowadź za pomocą wektorów wzór na...
17 sty 00:16
Wojtek: Spaz, ile Ty masz lat
17 sty 00:16
Trivial: Dobrze pamiętasz! O ile ja dobrze pamiętam.
17 sty 00:16
Spaz: co za cholerę nie jest przydatne... chyba że każą obliczyć z def. co się zdarza ale to też robi
się na okrętkę licząc normalnie
17 sty 00:17
Trivial: Prawdziwy matematyk liczy pochodne z definicji! Nie zapominaj.
17 sty 00:17
Spaz: w zeszłym roku pisałem maturę to sobie policz: takie dodatkowe zadanie z matmy
17 sty 00:18
Trivial: Spaz, pamiętasz może definicję granicy funkcji?
17 sty 00:18
Spaz: eeeeeee.... więc nie jestem matematykiem
17 sty 00:18
Spaz: którą? bo były dwie... heinego i cauchiego
17 sty 00:18
Trivial: tą z deltą.
17 sty 00:19
Wojtek: to jestem usprawiedliwiony że nie wiem o czym mówisz

, przynajmniej w części
17 sty 00:19
Spaz: czyli cauchiego. ale chcesz słownie czy zapisem?
17 sty 00:19
Trivial: Tylko się pytam, czy pamiętasz. Za chwilkę inne kluczowe pytanie.

Czy rozumiesz ją?
17 sty 00:20
Spaz: ale jeszcze nie studiuję. więc jestem na waszym poziomie
17 sty 00:20
Spaz: tak pamiętam. i mniej więcej rozumiem bo widziałem kilka przykładów na wykresach a to mocno
pomaga w tym
17 sty 00:21
Wojtek: no dobra, dobra
17 sty 00:21
Trivial: No to gratulacje.
17 sty 00:21
Spaz: jestem samoukiem jak coś

ale mi się książka zaczyna kończyć to teraz se odpocznę przez
miesiąc a potem studia...
17 sty 00:22
Trivial: Co będziesz studiować?
17 sty 00:22
Spaz: @Trivial: a Ty nie wiesz o co chodzi? można wytłumaczyć 2−3 przykładami. chodzi przeważnie o
rozgraniczanie funkcji które powiedzmy że się nagle urywają w punkcie i ostro podnoszą w górę
tak że nie spełniają warunków delty i epsilonu. deltę wykorzystujesz na osi oX a epsilon na oY
[lubf(x)]
17 sty 00:24
Trivial: Wiem o co chodzi, bo ostatnio ogarnąłem na egzamin.
17 sty 00:25
Spaz: informatykę z wydziału elektornicznego na PWarsz
17 sty 00:25
Trivial: Ale jak zobaczyłem na wykładzie to się troszeczkę zdziwiłem...
17 sty 00:25
Trivial: No to powodzenia.
17 sty 00:26
Trivial: Jak będę miał problemy z C, to cię będę męczyć na forum.
17 sty 00:26
Wojtek: Wy się lepiej orientujecie, jest coś stricte programistycznego? czy po prostu zwykła infa?
17 sty 00:27
Spaz: wiem. będzie potrzebne

dzięki i wzajemnie

a co do wykładów to ja zrozumiałem dopiero jak liczyłem ciągłość funkcji w oparciu o tę def. bo
takie było polecenie... a wcześniej to darowałem dochodzenie. to z czasem przychodzi
17 sty 00:28
Trivial: Nie przychodzi z czasem. Miałem definicję na samym początku studiów, ogarnąłem po kolosie z
całek. Także nie przychodzi... Nic samo nie przychodzi.
17 sty 00:28
Trivial: Wojtek: tak, informatyka.
17 sty 00:29
Spaz: mnie? jak ja nie umiem nic z infy właśnie... dlatego robię teraz matmę by potem mieć czas na
infe:( ale mam brata po tym samym więc ja już mam kogoś kto pomoże
17 sty 00:29
Trivial: To uważaj, żeby ci się bufor nie przepełnił.
17 sty 00:29
Trivial: Rada ode mnie: rób fizykę. To jest najgorsze...
17 sty 00:30
Wojtek: że tak powiem interesuję się programistyką gier przede wszystkim, coś tam próbowałem pisać ale
trochę nie wychodziło

, czyli na normalna infe trzeba iść
17 sty 00:30
Spaz: to od uczelni zależy. u mnie jest chyba 4 wydziały z infą ale np u mnie jako z elektroniki jest
dużo o programowaniu scalaków, teorie kabli czy też budowa tranzystorów np na elektryce śa
zaawansowane kable czy energetyka. to od uczelni zależy
17 sty 00:31
Spaz: nie ma tak. wielu chciało programować gry ale po czasie zmienili zdanie i specjalizację( po
3−4sem wybierasz). ale tak to prawda: ucz się DUŻO fizy.
17 sty 00:32
Wojtek: dobra już się Wam nie wcinam
17 sty 00:32
Spaz: ja w liceum byłem na korkach i miałem poziom częściowo ze studiów... serio rób dużo fizy...
17 sty 00:33
Spaz: nie nie. proszę bardzo: to otwarta dyskusja. zapraszamy. serio żebyś wiedział na co się
nastawiać w przyszłości. serio. świadomość tego to duża pomoc w wyborze uczelni i kierunku
17 sty 00:34
Trivial: Ja w liceum nie miałem za wiele fizyki i teraz nic nie rozumiem. Muszę wszystko nadrabiać...
17 sty 00:34
Wojtek: ja mam takiego kolesia że pożal się Boże, samym wygladem demotywuje do nauki, ale jakoś
próbuję
17 sty 00:35
Spaz: to powiem że ja wiem teraz jak jest zbudowana dioda, trioda, anoda, katoda, tranzystor oraz
najfajniejsze zabawki: półprzewodniki
17 sty 00:35
Trivial:
Ja na razie męczę się z falami. Równania różniczkowe, funkcje dwóch zmiennych... Trzeba się
samemu douczać z matmy na fizykę, bo na matmie jeszcze tego oczywiście nie było.
17 sty 00:36
Wojtek: a bierzemy teraz termodynamikę, z tego to nie czaję już nic
17 sty 00:36
Spaz: mój z matmy wchodził do klasy to nikt nie wiedział czy jest upity czy naćpany bo odbijał się od
lewego rzędu i wpadał na prawy gdzie były ustawione po 3rzędy ławek w klasie

ale swój chłop. lubił dobre dowcipy przez co nie mógł się powstrzymać od całogodzinnego
śmiechu
17 sty 00:37
Spaz: równanie jakich fal? to może pomogę?
17 sty 00:38
Spaz: hmmm... czekajcie... może będę w stanie wam pomóc z fizyką.... muszę coś sprawdzic
17 sty 00:38
Wojtek: to ja z majce umieć będe po liceum dobrze

, tata (po ekonomi) mówił mi że jak dostaje już w
liceum macierze itp to 1 rok to na brzuchu z majcy leże

ale cos mi się to nie widzi
17 sty 00:39
Trivial: Może jutro... Bo zaraz muszę iść spać, albo potem będę umierał na fizyce... (pierwsza na dobry
początek tygodnia)
17 sty 00:39
Trivial: Wojtek, macierze to 1/3 semestru na algebrze.
17 sty 00:39
Spaz: czekajcie. mam chyba gdzieś link do moich notatek całorocznych z fizy. i tam powinno być to
wszystko co potrzebujecie
17 sty 00:40
Wojtek: czyli spokoj

przez 1/3 semstru
17 sty 00:40
Wojtek: no ja jeszcze posiedzę, 3 dowody jeszcze muszę przygotować

z własnej woli się zglosiłem ze na
lekcji przedtsawie
17 sty 00:41
Trivial:
Ja mam notatki... Ale to nie znaczy, że wszystko się rozumie od razu, no nie?

Wojtek: nie nastawiaj się zbytnio na spokój.
17 sty 00:41
Spaz: albo i mniej. zależy od wykładowcy
a i od tego ile miałeś w liceum
17 sty 00:41
Wojtek: kurde, a już myślałem ze 1/3 semestru to imprezowanie będzie
17 sty 00:43
Trivial: Dobra lecę spać.

Jutro kolos z fizyki na 8, może jakoś się zda.
17 sty 00:43
17 sty 00:44
Trivial: Wojtek: algebra to tylko jeden z przedmiotów.
17 sty 00:44
Spaz: imprezowanie będziesz miał przez 6 lat bo nieliczni zdają po 5
17 sty 00:44
Trivial: 470 mb, ciekawe.
17 sty 00:44
Spaz: do tego analiza, geometria, statystyka( z prawdopodobieństwem w jednym) itp
17 sty 00:45
Wojtek: oj tam, ale zawsze byloby to jeden mniej
17 sty 00:45
Spaz: bo to są zdjęcia. około 300 stron o ile pamiętam. i to nie wszystko, bo bez zadań. i wyobraźcie
sobie że to musiałem zrobić przez 14 dni... od 8 rano do 22... codziennie przez 14 dni. szlak
mnie bierze na samą myśl
17 sty 00:46
Trivial: To jest przygotowanie przed maturą?
17 sty 00:47
Trivial: U nas wymagają wszystkiego z różniczek i całek.
17 sty 00:47
Wojtek: to jest cały material liceum

17 sty 00:47
Spaz: tak. ale tam właśnie znajdziesz równanie różniczkowe fal płaskich poprzecznych kulistych... tam
są rzeczy ze studiów. ale większość to liceum. ale serio są tam różniczki. tzn ja miałem w
zeszycie, a te zdjęcia to mój kumpel robił bo sam potem przepisywał (odpłatnie więc odrobiłem
troszke hehehe) więc nie gwarantuję że to tam jest. ale raczej powinno być
17 sty 00:50
Spaz: nawet ponad liceum
17 sty 00:50
Trivial: Dobra, zobaczy się jutro. Ja spadam, na razie.
17 sty 00:51
Spaz: see You
17 sty 00:51
Wojtek: ale takie podstawy, dynamika, termodynamika itp to są

17 sty 00:51
Wojtek: na razie
17 sty 00:52
Spaz: @ Wojtek: to jak się przyda czy nie?
17 sty 00:52
Spaz: na pewno. i to wyjaśnione jak budowa cepa. tylko trzeba poszukać
17 sty 00:52
Wojtek: oki, przyda się bo z tego co mam w zeszycie to nic nie wynika...
17 sty 00:54
Spaz: nawet był tam spis treści... w zeszycie

bo to ma 400 stron ale razem z zadaniami którym on
nie robił zdjęć. więc jeżeli zrobił spis treści to nawet łatwiej będzie się znaleść w tym
17 sty 00:55
Spaz: a szukasz czego konkretnego na teraz?
17 sty 00:55
Wojtek: nom

, nawet jak nie ma to poszukam

, pół nocy jeszcze mam, na spanie będzie czas, a jeden
dowod juz gotowy
17 sty 00:56
Wojtek: w jakim sensie konkretnego?
17 sty 00:56
Spaz: no że np jakieś izo−przemiany czy działanie silnika albo przejście stanów czy może ciśnienia
gazów? jakiś konkretny temat? to może dam radę pomóc
17 sty 01:00
Wojtek: jak dowieść tego że istnieje zalezność między a*b*c, a+b+ci a=b+c gdzie a,b,c to miejsca zerowe
wielomianu?
17 sty 01:00
Wojtek: nie, pouczę się ogólnie od początku, usystematyzować to wszystko chcę
17 sty 01:01
Spaz: niezbyt rozumiem... przepisz zadanie
17 sty 01:01
Spaz: no ok. miłej lektury. jak się to przepisuje to się dużo zapamiętuje

mam nadzieje że to
czytelne będzie
17 sty 01:02
Wojtek: to nie zadanie, robiąc zadania we wszystkich przykładach sprawdzało się że a+b+c= współczynnik
przy x
2
a*b*c= ta reszta przy której nie ma x
ab+ac+bc= współczynnik przy x
i zastanawiam się czy cos w tym jest, czy może coś takiego już istnieje

, teraz zacząłem
mnożyć takie coś: (x−a)(x−b)(x−c) tylko jak znasz coś takiego to mów od razu
17 sty 01:06
Spaz: pamiętasz wzory wiete`a dla f. kwadratoowej? istnieją takie same dla x3 oraz wyższych rzędów i
to dla każdego typu wielomianu. wszystkie są budowane na tej samej zasadzie o czym sam muszę
przypomnieć ale mam to w jakimś zeszycie to zaraz sprawdzę. a co do
a*b*c= ta reszta przy której nie ma x
to wychodzi z reguły o szukaniu pierwiastków wielomianu.
17 sty 01:13
Wojtek: to super, myślałem że coś takiego jest, bo łatwe to do zauważenia, wzory viete'a pamiętam, ale
dla x
3 nie braliśmy ich

, dzięki za pomoc, jeden dowód z głowy
17 sty 01:16
17 sty 01:17
Wojtek: no tak, ale z początku nie wpadłbym na to że to wzory Viete'a będą

to zadania już skończone
wszystkie

, teraz mam z poł godziny i ta fizykę porozkminiam
17 sty 01:20
Spaz: ale ja użyłem tego może 2−3 razy w całym liceum powyżej kwadratowego. ale ok czasem się
przydaje. o to chodziło mam nadzieje?
17 sty 01:21
Wojtek: tak, tak o to chodzilo

,tylko poczekam niech te zdjęcia się sciągną

, Wy tam nie mieliście
tak zadań zadawanych


na weekend
17 sty 01:22
Spaz: z matmy czy fizy? z matmy nie, niby dostawaliśmy PD ale kto chciał to robił on nigdy nie
sprawdzał. więc mieliśmy olewkę tyle by zdać maturę. ja robiłem A.Kiełbasę i zrobiłem prawie
całą i niesamowicie pomogło. polecam wszystkim. a z fizy... żal. fizyka u mnie nie istniała.
dlatego byłem na korkach
17 sty 01:26
Wojtek: no ja te 150 miałem z rozszeżonego A. Kiełbasy, a te zadania są na serio ciekawe

, na święta
dostałem np zbiór zadań, który nauczycielka specjalnie dla mnie pożyczyła od jakiegoś
studenta, w sumie tych zadań na kartkach A4 to mam już 2 skoroszyty calutkie pełne, od dziś
jadę nowy
17 sty 01:30
Wojtek: ok, ja lecę, na parę godzin się prześpię

, dobranoc
17 sty 01:34
Spaz: wiesz... mi by się nie chciało

ja robiąc samą kiełbasę zdałem obie na 100% i wystarczyło.
nawet 2 zad z rozszerzenia były w ostatniej maturze

to mnie rozbroiło bo to były te trudne
zadania co jak słyszałem że większość osób wypisywało 216 kombinacji rzutów 3 kostkami to mi
się śmiać chciało

a to było właśnie tam. więc serio. wyjdź się przewietrz spotkaj się z
ludźmi a nie tylko to robisz

bo poradzisz sobie
17 sty 01:35
Spaz: no to hej. do następnego razu
17 sty 01:36
Wojtek: ja te zadania i tak nocami z buta robie, jak się na czymś powieszę to tylko na jakimś banale, a
no lifem nie jestem, uwierz mi

, mam sporo znajomych, dziewczynę

, gram regularnie w pilkę
nożną
17 sty 01:38
Łuki: Wojtek w jakim klubie grasz ? i w jakiej lidze ?
17 sty 23:01