A tak z innej beczki to jeśli jest granica przy x−>∞ sinxx to jak mam to wyliczyć skoro
sin to funkcja okresowa i D=<−1,1>. Wykres nie przytula się do asymptoty tylko po pijacku się
zatacza.
Kobieta na zajęciach "podpowiedziała", że wynikiem będzie nieskończoność; nie mam bladego
pojęcia jak między −1 a 1 można znaleźć nieskończoność
PROSZĘ, POMOCY!
| 2 | ||||||||||||
limx→0 = U{4x}[3sin2x} = limx→0 | = | ||||||||||||
| 3 |
| sin2x | ||
bo limx→0 | = 1 | |
| 2x |
| 4x | ||
Poprawiam początek; limx→0 = | = ... | |
| 3sin2x |