matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyc granice funkcji
R.o. zumek:
Obliczyc granice funkcji
x
sin
2
sin
2
*2x
2
lim
x
→0
3x
4
Prosze o pomoc tzn o wyjasnienie.
16 sty 21:30
Eta:
1
sin
x
2
*sin
x
2
*sin2x *sin2x
f(x) =
*
3
x
2
*
x
2
*2x*2x
sinx
x →0 lim
= 1
x
1
x →0 lim f(x) =
1
3
1*1*1*1=
3
16 sty 22:04