| x + 2 | x − 4 | |||
Limx→1( | + | ) | ||
| x2 − 5x + 4 | 3(x2 − 3x + 2) |
| x + 2 | x − 4 | ||
+ | = | ||
| (x − 4)(x − 1) | 3(x − 2)(x − 1) |
| 3(x + 2)(x − 2) + (x − 4)(x − 4) | ||
= | = | |
| 3(x − 4)(x − 2)(x − 1) |
| 3x2 − 12 + x2 − 8x + 16 | ||
= | = | |
| 3(x − 4)(x − 2)(x − 1) |
| 4x2 − 8x + 4 | 4(x2 − 2x + 1) | |||
= | = | = | ||
| 3(x − 4)(x − 2)(x − 1) | 3(x − 4)(x − 2)(x − 1) |
| 4(x − 1)2 | 4(x − 1) | |||
= | = | |||
| 3(x − 4)(x − 2)(x − 1) | 3(x − 4)(x − 2) |
| 4(x − 1) | ||
limx→1 | → 0 | |
| 3(x − 4)(x − 2) |