statystyka
Savagger: W skarbonce Maciusia jest pięć monet pięciozłotowych, dwie monety dwuzłotowe,
jedna moneta jednozłotowa i dwadzieścia dwudziestogroszówek. Chłopiec trzęsie skarbonką.
Jeżeli prawdopodobieństwo wypadnięcia każdej monety jest takie samo, to jakie jest
prawdopodobieństwo zdarzenia, że pierwsza wypadnie dwuzłotówka
16 sty 20:08
Hanka: Ω− liczba sposobów wylosowania jednej monety spośród 28
Ω= C 1 z 28= 28
A− zdarzenie polegające na wylosowaniu monety dwuzłotowej
A= 2 (ponieważ ma dwie takie monety w skarbonce)
P(A)= 2/28= 1/14
10 kwi 12:52
Kiljan: 4√7*8√7*p16{49}
22 mar 19:40