matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
dd:
jak rozwiązać taką całkę ∫(1+ctg
2
x)dx
16 sty 17:48
Trivial:
sin
2
x
cos
2
x
dx
∫(1 + ctg
2
x)dx = ∫(
+
)dx = ∫
= −ctgx + c.
sin
2
x
sin
2
x
sin
2
x
16 sty 18:14