matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze obliczyc granice
granica:
lim=2−
√
x−3
/x
2
−49 x−−>7
16 sty 16:53
Eta:
skorzystaj z reguły "szpitala"
L
'
lim
M
'
1
L
'
= −
2
√
x−3
M
'
= 2x
L
'
lim x →7
= ............
M
'
16 sty 17:29