pochodna
Monia: Byłabym wdzięczna za rozpisanie tej pochodnej
16 sty 16:17
Monia: | | x | |
4cosx3 |
| mała poprawka  |
| | 4 | |
16 sty 16:26
Monia: mógłby ktos dla mnie policzyc
16 sty 16:41
Trivial: Niestety nie wiem co jest argumentem cosinusa, a co jest poza.
16 sty 16:42
Monia: Zadanie jest takie
| | x | |
Wyznacz różniczke funkcji f(x)=4cos3 |
| w punkcie x0=π |
| | 4 | |
16 sty 16:50
Trivial:
| | x | | x | | 1 | |
f'(x) = 4*3cos2 |
| *(−sin |
| )* |
| |
| | 4 | | 4 | | 4 | |
Podstawiasz π za x.
16 sty 17:02