Krótka pochodna
Rymtymtym: Pochodna z 4cos2x to −8sinx*cosx czy −8sinx+cosx
16 sty 16:09
Trivial:
(4cos
2x)' = 4*2cosx*(−sinx) = −4sin2x.
16 sty 16:11
Malclm: a nie coś takiego
4(cosx*cosx) = 4[(cosx)`*cosx + cosx*(cosx)` = 4[2(cosx)`*cosx] = −8sinx*cosx
16 sty 16:15
Trivial: To to samo... ?
16 sty 16:16
Rymtymtym: Hmm jak to samo?
16 sty 16:21
Trivial:
4(cosx*cosx)' = (4cos2x)'
16 sty 16:26
Rymtymtym : Rozpiszesz mi tą pochodną bo mam jutro sprawdzien a mi nie wychodzi
16 sty 16:28
Trivial: rozpisałem wyżej.
16 sty 16:32
Rymtymtym : Czyli Malclm zrobił źle?
Słuchaj jak 4*2cos*(−sinx)=−4sin2x, głównie chodzi mi oto
16 sty 16:40
Trivial: ze wzorku: 2sinxcosx = sin2x.
16 sty 16:40
Rymtymtym: Dzięki, z takimi jak ja trzeba krok po kroku
16 sty 16:42
Trivial:
16 sty 16:42