NIe nie nie
Łuki: Nie lubię Geometrii pomocy !
W stożku promień podstawy N = 12 cm , a jego tworząca L = 13 cm. Oblicz pole i objętość stożka
16 sty 14:37
Łuki: P = π r (r + l) I podstawić ? a jak obliczyć wysokość ?
16 sty 14:41
16 sty 14:41
Spaz: mając tworzącą i promień oblicz wysokość bryły. następnie podstaw do wzorów V=1/3 πr2 H oraz
Pc= πr(r+l)
16 sty 14:41
Łuki: Wysokość obliczyć z Pitagorasa ?
16 sty 14:45
Łuki: 
16 sty 14:48
Spaz: przykładowo. najlepiej jakbyś wiedział że to trójka pitagorejska
16 sty 14:50
Łuki: Czyli co ?
16 sty 14:51
16 sty 14:54
Łuki: V= 240 π Tak mi wyszło

dobry wynik ?
16 sty 14:58
Łuki: Jest tu kto
16 sty 15:03
Spaz: tak dobrze wyszło. teraz tak samo z polem
16 sty 15:20
Łuki: Pc = 300 π No i koniec
16 sty 16:26